latourgalvano

Chroom 3+ Het onzichtbare verschil

Trots. Dat zijn we! Als eerste galvano in West-Europa zijn we in staat producten volautomatisch te verchromen met een driewaardig chroomproces. Latour is klaar voor uw toekomst.

Latour Chroom 3+Tot een aantal jaren geleden werkten we met Chroom 6 (Cr6+). Daarmee behaalden we uitstekende resultaten. Chroom 6 heeft echter een groot nadeel. In de keten van grondstofdelving tot metaallaag op uw product, is het zeer milieubelastend en in bepaalde vormen zelfs schadelijk voor de gezondheid. Dit kan niet meer, vinden we. In samenwerking met onze huisleverancier Enthone B.V. hebben we gezocht naar toekomstgerichte alternatieven. We hebben gekozen voor Chroom 3.

Het Chroom 3-proces heeft hetzelfde kleurresultaat, maar een veel lagere milieubelasting. Het voldoet aan de scherpste eisen van REACH en past perfect binnen MVO-beleid. Om driewaardig chroom te kunnen aanbieden, hebben we veel vernieuwd en ons productieproces helemaal aangepast. Ondanks onze ruime ervaring met verchromen, was dat een flinke overgang. Inmiddels we meer dan enthousiast. De kleur is bijzonder consistent en de plekken die voorheen moeilijk te verchromen waren, zijn strakker dan ooit. Het grootste verschil is echter niet zichtbaar: de milieuvriendelijkheid van Chroom 3 ten opzichte van Chroom 6. Latour is inmiddels geheel chroom 6 vrij, dus ook de passiveringen ! Wij staan echter nooit stil !  Het onderzoeken en optimaliseren van dit nieuwe proces gaat nog steeds door. Stel de continuïteit van uw bedrijf zeker. Kies nu ook voor Chroom 3 van Latour. Kies voor duurzaam mooi!

Contact

Mercuriusstraat 7
6541 BM Nijmegen
Tel. 024 377 44 55
Fax. 024 377 93 48
info@latourgalvano.nl
Reactieformulier
Routebeschrijving

Openingstijden

Ma t/m do:  08.00 - 16.30
Vrijdag:  08.00 - 14.30 
Pauze:  12.00 - 12.30

Copyright 2014 Latour Galvano | Webdesign: Cross Media Creations | Privacy Verklaring